Zo maak je in een handomdraai een bloemkoolpizza!

Ingrediënten bodem:

• 1/2 bloemkool
• 50 gram geraspte kaas
• 1 ei
• 2 theelepels oregano
• Snufje peper en zout


Ingrediënten topping:

• biologische pastasaus
• 1 rode ui
• 50 gram geraspte kaas
• Verse basilicum
• Rucola
2 tomaten mozzarella

Overige:
Theedoek grote kom, oven, handrasp of keukenmachine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven ten eerste voor op 180 graden en was de bloemkool, nadat je ze in roosjes hebt gesneden, goed schoon.
Rasp de bloemkool fijn met een handrasp of met een keukenmachine. Hierna gaar je de bloemkool ongeveer 4 minuten in de magnetron.
Er komt veel vocht vrij tijdens het garen. Daarom is het handig om een schone theedoek klaar te leggen, waarmee je de bloemkool goed kunt uitwringen.
Hierna meng je de bloemkool samen met het ei, de oregano, 50 gram kaas en een snufje peper en zout tot het een goed geheel wordt. Kneed het deeg eventjes door en maak er een egale bodem van op een bekleedde bakplaat. Duw deze even goed aan met vingers of met een lepel. De bodem gaat nu een kwartier in de oven. 
Als het kwartiertje om is en de bodem er goudbruin uitziet, haal je deze uit de oven en besmeer je 'm met de pastasaus. Deze saus kun je ook op smaak brengen met wat oregano of italiaanse kruiden. Bestrijk de bodem hierna met de tomaat, mozzarella, geraspte kaas en rode ui. Bak hierna de pizza nog 5 tot 10 minuten in de oven.
Tot slot kun je de bloemkoolpizza garneren met verse basilicum en rucola.