Op zoek naar een verantwoord kipgerecht met een Aziatisch tintje? Probeer dan eens dit recept.

Ingrediënten gemarineerde kip met groenten en ijsbergsla:

• 100 gram kipfilet
• gember of gemberpoeder
• 2 eetlepels kurkuma
• knoflook naar smaak
• gedroogde koriander
• 2 uien
• paprika
• champignons
• bleekselderij
• Chinese kool
• paksoi
• Spaanse peper
• Taugé
• peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Marineer de kip in kurkuma, gesneden knoflook, een beetje koriander en een beetje gember. Laat ongeveer 30 min. intrekken. Bak de kip 5 min. om en om in een anti-aanbakpan. Laat de kip 10 min. nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden. Snijd de uien grof en bak deze samen met de paprika, champignons en bleekselderij in dezelfde pan waar de kip in gebakken is. Voeg na 10 min. de Chinese kool en de paksoi toe. Op het laatst de Spaanse peper, peper en zout toevoegen. Snipper de ijsbergsla en leg op een bord. Verwarm 30 sec. in de magnetron. Leg de groenten en de kip op de verwarmde sla. Eet smakelijk!