Het is makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren door de spinazie te vervangen voor andere groenten.

Ingrediënten bodem:

• 1 heel ei
• 2 eiwitten
• drinkbouillon tuinkruiden
• eetlepel melk
• verse spinazie of uit de vriezer (let op: geen a la creme!)
• peper en zout naar smaak
• 1/4 ui

Bereidingswijze:

Eieren bij elkaar in de kom, 1 heel ei en 2 eiwitten (dit vervangt 100 gr) vlees, dus geen vlees extra nemen). Breng op smaak met zout en peper of drinkbouillon tuinkruiden. Dik en schuimig klutsen met een garde. De spinazie roerbakken in een laagje onvette bouillon en op smaak brengen met zout, peper of drinkbouillon tuinkruiden. Bak in een pan (met anti-aanbaklaag) een omelet. Leg het op een bord en vul de omelet met spinazie. Maak er een stevige rol of vouw de omelet dubbel. Eet smakelijk!