Onderschat de stress niet. Afvallen is leuk maar er ligt echt wel wat onder. En heel veel discipline. Als je iets op wilskracht doet, dan gaat het niet goed. Als je het echt voor jezelf doet, dan lukt het. Persoonlijke tip: bekijk een foto hoe je graag wilt zijn, hoe je was en hoe je wilt worden. Misschien wel nog belangrijker, doe het voor jezelf en niet voor de buitenwereld of om in het perfecte plaatje van de maatschappij te passen. Als je het zelf wilt, omdat je je gezonder wilt voelen, of omdat je die kilo's echt helemaal zat bent, is het goed vol te houden. Maar wees vooral gelukkig met jezelf!

Waar lopen mensen tegen aan bij de kuur?
Het moeilijkste is boodschappen doen in de supermarkt en dat alles ruikt en ziet wat je niet mag hebben. Het is dus niet zo zeer dat mensen een hongergevoel hebben of dat ze moeite hebben met het dieet, maar vooral de prikkels van de supermarkt van de televisie. Let maar eens op, bijna elke reclame gaat over eten. Laat je niet gek maken door alle prikkels en wees sterk. Samen met de Sense! afslankkuur gaat het jou zeker lukken!

Ben je 3 dagen niet afgevallen?
Tip: Hou een appeldag. Daarmee doorbreek je eigenlijk het afvallen. Het lijf heeft tijd nodig om stil te staan en dan kan je dat met een appeldag dit sneller doorbreken. Dit komt door de appelzuren van de appel. Ook ideaal wanneer je tijdens het weekend teveel hebt gegeten. Hoe werkt de appeldag?

Hoe werkt een appeldag?
Op een appeldag begin je de dag met het eten van appels. Vanaf dat je wakker wordt eet je om de 1,5 uur een appel. Dit moet je volhouden tot 4 uur ’s middags. Je eet dan minstens 5 en maximaal 7 appels. De appels moeten zo zuur mogelijk zijn, bijvoorbeeld Granny Smiths. Het zuur in de appels zou zorgen voor een snellere afvoer van vet en afvalstoffen in de darmen. Je kunt de appeldag vergelijken met een kleine detox voor het lichaam.