Een verantwoord en lekker kerstdiner, het is mogelijk. Met gevulde kipfilet, een mooi bord en een feestelijk gedekte tafel, steel je de show.

Ingrediënten gevulde kipfilets:

  • 200 gr kastanje champignons
  • 1 groene peper
  • 1 rode ui 
  • 1 kerstomaatjes
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 stuks á 250 gr kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Teen knoflook
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Klontje roomboter
  • 350 gr groene asperges

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de champignons en de groene peper in kleine stukjes (verwijder eventueel eerst de pitjes)
  3. Snipper de ui, halveer de kerstomaatjes en snijd de basilicum fijn
  4. Snijd de kipfilets horizontaal in en klap ze open als een vlinder, sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan, met wat keukenfolie tussen de kip en de pan
  5. Bak de champignon, groene peper, rode ui en kerstomaatjes aan in de koekenpan met een beetje olijfolie
  6. Snipper ondertussen de knoflook en verdeel dit op de ene helft van de kipfilets
  7. Verdeel het mengsel over de kipfilets, voeg de Parmezaanse kaas toe en klap de filets dicht, steek ze goed dicht met prikkers of houten stokjes
  8. Verwarm een klontje roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilets ongeveer 4 minuten aan beide kanten krokant
  9. Snijd ondertussen de kontjes van de asperges
  10. Doe de kipfilets voorzichtig in een ovenschaal en plaats de kipfilets 15 minuten in de oven, totdat ze helemaal gaar zijn
  11. Doe de asperges in een pan met water, breng aan de kook en kook in ongeveer 8 minuten gaar, ze mogen een lichte bite hebben
  12. Serveer de kipfilets op een bord met 1 prikker en de asperges ernaast

Tips

Met een houten prikker houd je de kipfilets gesloten tijdens het bakken.