De strijd tegen de kilo’s: waar het begon

Ik val maar gelijk met de deur in huis… Aangezien het de laatste tijd niet echt lekker is gegaan met afvallen, hoop ik dat erover schrijven mij helpt en ondersteunt. Ik heb de afgelopen 5 jaar verschillende afvalpogingen gedaan. Van een detox kuur, sappenkuur tot aan een koolhydraatarm dieet. Na mezelf te verdiepen in allerlei dieetmethodes, kwam ik erachter dat ik mijn levensstijl moet aanpassen… Ik weet uit mezelf dat ik een gemak en een lekkere trek-eter ben wat vaak resulteert op iets ongezonds.
Een vriendin wees mij op de Sense! Afslankkuur, een gebalanceerd dieetplan die bijna geheel koolhydraatarm is. Bij mijn vorige koolhydraatarm dieet voelde ik snel resultaat met ruimer zittende kleding, alleen miste ik daar ondersteuning. Ik werk fulltime, ben een kersverse dertiger en ik neem jullie mee tijdens mijn Sense! dieet.

Het grote scheikundelab

Toen de keuze was gemaakt, was het tijd om de kuur te bestellen. De volgende werkdag werd hij bezocht op werk met een feloranje “breekbaar” tape erop. Collega’s begonnen meteen te grappen of ik weer grotere wijnglazen heb aangeschaft. Tja, want ze kunnen toch nooit groot genoeg zijn?
Eenmaal thuis en de doos geopend, schrok ik van het laboratorium gehalte door 24 (!) glazen ampullen en dan nog een potje met speciale vitaminepillen. De uitgebreide handleiding, die wordt meegeleverd, vond ik in het begin onduidelijk, misschien ook wel omdat ik het allemaal nogal spannend vond. Maar ditzelfde boekje staat ook vol met allerlei lekkere en gezonde voedingsrecepten. Superhandig!

Ontbijten na 10.00 uur

Ik ben qua voorbereiding begonnen met het anders doen van mijn boodschappen. De snoepkast was tenslotte toch leeg – oeps. Het handige lijstje uit het boekje hielp hier goed bij, waardoor de eerste dagen van de kuur heel vanzelfsprekend verliepen. Zo kwam ik ook niet in de verleiding, want ik had toch tenslotte alles al in huis.

Ik merk dat ik het meeste moeite heb met het ontbijten na 10.00 uur. Ik ben gewend aan ontbijt en haal hier veel energie uit. Met deze reden ben ik overgegaan op een stuk fruit erbij. Dit voelt een stuk beter.

Mentale strijd

Ik ervaar verder geen hongergevoelens. De meeste moeite heb ik met het gemis van eten, echt mentaal dus. Een soort gewoonte. Hier heb ik het rond het einde van de middag en vooral in de avond zwaar mee. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik er nu bij stil sta, want vroeger at ik uit lekkere trek, haast of uit gemak vaak iets snels en ongezonds. En geloof mij, dat is een pittige confrontatie.

Scores week 1

  • Beginstand: 79 kilo
  • Tussenstand: 76,7 kilo
  • Afgevallen: 2,3 kilo

Benieuwd hoe de tweede week is gegaan? Lees hier

Deze website gebruikt cookies functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.