Verantwoord afvallen

Hoe val je verantwoord af?

Om af te vallen volgen veel mensen een dieet, Sonja Bakker, Weight Watchers…. Met welke ben jij allemaal bekend? De meeste mensen weten dat het niet verstandig is om jezelf uit te hongeren om af te vallen. Het verantwoord afvallen is afvallen op een gezonde en verantwoorde manier, dus gewicht verliezen zonder dat het schadelijk is voor je lichaam. Het afleren van kleine ‘slechte’ gewoontes levert op lange termijn meer resultaat op dan een periode streng te diëten.

Als je een jaar lang 1 glas sap of frisdrank per dag minder drinkt, ben je aan het eind van dat jaar, ook al verander je helemaal niets, vijf kilo lichter – en dat noemen we verantwoord afvallen. 

Wat is verantwoord afvallen?

We willen die extra kilo’s kwijt. Maar wat is verantwoord? Deskundigen zijn het er over eens dat een gewichtsverlies van een halve kilo per week verantwoord is. Als je ernstig overgewicht hebt mag dit een kilo zijn. Met de Sense! Afslankkuur val je verantwoord af, omdat de basis van het dieet voeding is en geen maaltijdvervangers.

Gezond eten

Afvallen is zwaar voor het lichaam: het lichaam teert op oude reserves en allerlei giftige stoffen die in ons vet liggen opslagen. Hierdoor heeft je lichaam extra bouwstoffen nodig, maar die neem je juist minder binnen omdat je aan het afvallen bent. Vooral groenten bevatten veel vitamines en belangrijke bouwstoffen voor weinig calorieën. Het is daardoor extra belangrijk om tijdens het verantwoord afvallen gezond te eten. Bij de Sense! Afslankkuur ontvang je een receptenboekje waarin allerlei lekkere, gezonde recepten in staan. Hartstikke handig wanneer je even inspiratieloos bent.  

Tips

 • Het is voldoende om één keer per week tot één keer per maand op de weegschaal te gaan staan, steeds op hetzelfde tijdstip van de dag – dus niet iedere dag (!)
 • Bepaal van te voren wat je gedurende de dag gaat eten. Op deze manier heb je zicht op wat je eet.
 • Wees niet bang om een week niet af te vallen of zelfs iets aan te komen. Ga gewoon door met het dieet.
 • Maak voor het avondeten een weekmenu en haal deze boodschappen in huis. Hiermee voorkom je dat je teveel (lekkers) in huis haalt
 • Ga (meer) sporten ter ondersteuning. Pak regelmatig de fiets in plaats van de auto, of ga na het avondeten een halfuurtje wandelen.  
 • Gebruik gezonde producten, zoals groente, fruit en volkoren producten. Gebruik geen ‘light’ producten.

Verantwoord afvallen op ouderen leeftijd 

Op gewicht blijven is al een hele toer, afvallen wordt steeds moeilijker naarmate je ouder wordt. Juist op latere leeftijd gaan de gezondheidsrisico’s van overgewicht toenemen. Het belangrijkste hierbij is om te onthouden dat je meer energie verbruikt dan dat je tot je neemt. De Sense! Afslankkuur is een verantwoordde manier van afvallen, door het dagelijks innemen van de ampullen van de afslankkuur, wordt het hongergevoel verminderd, voel je energieker en fitter tijdens het afslanken. 

Sense! BioHCG kuur in een notendop: 

 • 24-daagse afslankkuur
 • Blijvend resultaat
 • Lekkere recepten
 • Ontgift je lichaam optimaal
 • 100% natuurlijk – geen hormonen en chemische eetlustremmers

Hoeveel je werkelijk eet

Om goed in te kunnen schatten hoeveel je werkelijk eet, kan een website zoals de caloriechecker van het Voedingscentrum een handig hulpmiddel zijn.