Waarom is support belangrijk als je wilt gaan afvallen?

Succesvol afslanken is iets van lichaam én geest. En afvallen is zwaar. En daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Bijvoorbeeld met een support team dat weet wat je wilt bereiken met het afvallen. Mensen die je daar actief bij steunen. Een team dat je door je moeilijkste momenten bij het afvallen heen helpen. Dat is ideaal!

Afvallen is eerst en vooral een mentale kwestie. Dat betekent dat je gevecht om de kilo’s vooral tussen de oren plaatsvindt.

De wil om af te vallen is dus belangrijk. Daarnaast moet je de ideale omstandigheden creëren om af te slanken.

Vandaar ons advies om een afslankteam samen te stellen. Zo’n team werkt samen om jou te laten slagen. Dat kunnen bijvoorbeeld een paar vrienden of vriendinnen zijn, of een paar enthousiaste gezinsleden. Ook de dagelijkse support die je van Sense! krijgt als je een Sense! afslankkuur volgt, kan onderdeel van je team zijn.

Je eigen afslankteam, dat is je eerste hulp bij succesvol afvallen:

 1. je wilt afvallen. Een afslankteam weet wat je wilt bereiken.
  Vertel het support team wat je wilt. Wat is je doelstelling, je streefgewicht?
 2. je wilt afvallen. Daarbij helpt een goed plan met duidelijke afspraken.
 3. je wilt afvlallen. Betrek je gezin/familie bij je plan en je doelstellingen.
 4. je wilt afvallen. Kijk naar jie huidige leefstijl. Beweeg je genoeg? Hoe is je eetpatroon nu?
 5. je wilt afvallen. Neem een verantwoorde, uitgebalanceerde afslankkuur, zoals Sense!Afslankkuur.
 6. je wilt afvallen. Hou vol en vier je bereikte resultaten. Zorg dat je doelstellingen realistisch zijn.

Sense! Afslankkuur

Een afslankkuur van Sense! voorkomt het hongergevoel, maar honger of lekkerte trek kan ook tussen de oren zitten.Er zijn genoeg verleidingen en “saboteurs” die je afvaldoelstelling kunnen verstoren. Van de collega die trakteert op taart, je vrienden die je uitnodigen voor een lekker etentje, tot de borrel om gezellig het weekend te vieren.

Afslanken valt zwaar.

Bij het afvallen blijkt het vechten tegen je eigen wil en gedachten even zwaar als het vechten tegen je kilo’s.

Je support team of afvalbuddy kent je zwaktes en zal proberen je daar niet aan bloot te stellen. Ook kent je afslankbuddy je doelstellingen en dat helpt. Zo’n coach in de buurt, is superbelangrijk. Hij of zij pept je op wanneer het nodig is.

Uit recent onderzoek onder mensen die gewicht proberen te verliezen blijkt dat vrienden en diëtist belangrijke beïnvloeders zijn, Alleen zijn zij niet altijd aanwezig om je te helpen. Je partner / afslankbuddy is dat -als je het goed afspreekt -wel.

Hieronder volgen enkele tips voor een effectief afslankplan samen met een buddy of afslankteam:

 1. Je afslankdoelstellingen duidelijk maken. Maak duidelijk wat je wilt bereiken. Hoeveel wil je afvallen? wat is je streefgewicht? Hoe lang wil je over het afslanken doen? Wat is je afslankplan? Dieet plus bewegen, of wordt het iets anders?
 2. Maak afspraken met je afslankteam. 
  Maak afspraken met je partner Vaak bestaat het afslankteam uit je vriend of partner. In ieder geval iemand die dicht bij je staat.
  Wat verwacht je van je partner / afslankteam? En wat verwacht je buddy van jou? Wat voor support wil je tijdens het afslankproces? Moet je buddy / partner in zijn of haar eetgewoonten rekening houden met jou en hoe gaan jullie dat afspreken?
 3. Betrek je kinderen bij je plan. 
  Hetzelfd geldt voor je kinderen. Zij zijn er in ieder geval bij als je wilt afvallen, dus dan is het net zo handig als je met hen ook wat dingen afspreekt.
  Als je een Sense! afslankkuur volgt, is het belangrijk dat je je houdt aan het dieet wat daarbij hoort. Maar je kids willen ook eten, dus wat spreek je af?
  Wil je bijvoorbeeld apart eten? Hij/zij wil snacken, jij niet. Wat spreek je af?
  Als jij je aan je dieet houdt, en je partner of kids beginnen aan de chips., dan kan dat voor onbedoelde irritaties zorgen. En dat is voor niemand fijn. Het omgekeerde, namelijk dat je partner hetzelfde dieet volgen omdat jij wilt afvallen, is misschien ook niet de bedoeling. Het is dus belangrijk om afspraken te maken met je partner en kids over eetgedrag en het snacken. Het zorgt voor systematiek en als iedereen zich er aan houdt, geeft dat een goed gevoel dat je gezin (of eigenlijk je afslankteam) je steunt. Het sterkt je in het realiseren van je doelstelling om af te vallen.
 4. Maak een afslankplan. Dit plan bevat alle componenten die je gaan helpen om je doelstelling te halen. Bijvoorbeeld: doe je een halve of hele Sense!afslankkuur, wat zijn je doelstellingen, wat zijn de afspraken met je buddy. Ook je afspraken met je diëtist of voedingsdeskundige leg je vast. Maak een plan om meer te bewegen. En niet onbelangrijk, hoe ziet je leven eruit na het afvallen. hoe ga je je streefgewicht vasthouden?
  Sense! is een perfect onderdeel van je afslankteam-aanpak 
  De Sense! afslankmethode is een afslankkuur plus een dagelijks advies, op het gebied van je maaltijden. Maar het is ook een aanpak die aandacht geeft aan hoe je je voelt, en ook hoe je na je dieet ervoor zorgt dat je niet terugvalt.. Het ABC-dieetboek van Esther Janssen is daar een prima handvat voor. Geen jojo-effecten meer.
 5. Vier je doelstellingen! 
  Je bent afgevallen en je hebt je doelstellingen gehaald, dat mag gevierd worden! Even stil staan bij je resultaten, motiveert om door te gaan met je nieuwe levensstijl. En als je een Sense!afslankkuur hebt gedaan, ben je ervaren genoeg om het ook écht en verantwoord feestelijk te laten worden. En vergeet daarbij niet om je afslankteam te bedanken!
Deze website gebruikt cookies functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.