De strijd tegen de kilo’s: deel 3

Waar ik eerst nauwelijks en met veel moeite 1 stuk fruit per week at… Ja, echt waar. Niet dat ik het niet lekker vond maar ik loop de fruitafdeling in de supermarkt altijd gemakkelijk voorbij. Door Sense heb ik fruit opnieuw leren kennen en waardeer ik het nu meer.

Tussendoortjes – gezond snacken

Het is ons allemaal bekend. Je moet nog ruim een uur wachten tot het lunchpauze is maar je hebt nú trek. Bij mij begint het dan te rommelen en dan ben ik doodsbang dat het ook nog geluid gaat maken. Zit je midden in een meeting en dan leidt mijn maag z’n eigen leven. Nou, geloof me… Dan trekt m’n gezicht rood aan hoor!
Dit heb ik nu beter onder controle door tussendoor rauwkost te ‘snacken’. Onderweg ben je vaak aangewezen op ongezonde snacks van tankstations en treinstations of pak je uit haast een sultana of iets soortgelijks uit de kast. Op een wortel of komkommer knagen lijkt misschien een beetje saai. Maar in een culinaire bui heb ik dit thuis (natuurlijk van tevoren) opgeleukt tot een rauwkostsalade van wortel, komkommer, tomaat en sla met reepjes gerookte kipfilet gemaakt. Creatief en superlekker!

Wéér die verplichtingen

Ik had deze week dus weer een verjaardag en een etentje buiten de deur. Vooraf was ik bang dat dit veel gevolgen zou hebben en ik me zou laten gaan. Om dit te voorkomen heb ik op deze dagen vooraf krachttraining gedaan, zodat de verbranding al aardig op gang is. Eigenlijk dus om te zorgen dat ik kan gaan eten zonder schuldgevoel haha.

Tijdens het eten heb ik vis gekozen en een beetje gesnoept van de gepofte aardappel. Tijdens de verjaardag toch ook gezwikt voor een klein stukje kwarktaart. Voordat jullie denken, waar is haar ruggengraat… Ik heb mezelf gezegd dat dit ook af en toe mag zolang ik er maar van geniet. Dus maak je geen zorgen, ik maak er geen gewoonte van.

Ik en sporten

Ik en sporten. Het is al jaren geen goede combinatie meer. Als het dat ooit wel is geweest. Het is volgens mij altijd een haatliefde relatie geweest.  een soort haatliefde relatie. En toch ben ik consequent twee keer in de week aan het hardlopen! Soms zelfs 3 keer!
Het afvallen motiveert mij om meer te bewegen. Ik zal nooit een liefhebber van sporten worden, maar voorlopig ga ik zeker weten door met sporten.

Slim boodschappen doen met Sense

Ook het bij het boodschappen doen heeft Sense mij geholpen. Ik besef nu wat de basis en koop veel groente, kip en/of mager vlees. Soms gooi ik dit bij elkaar op inspiratieloze dagen of bak de groente mee in een omelet. Het feit is dat ik dan niet meer naar de supermarkt ga voor een slechte snelle hap want ik heb voldoende in huis. Ik hoop dat ik deze week een stap dichterbij de 70kg ben gekomen.

Wat de weegschaal zegt….

  • Beginstand: 79 kilo 
  • Tussenstand week 1: 76,7 kilo 
  • Tussenstand week 2: 74,2 kilo
  • Huidig gewicht: 72,1 kilo
  • Afgevallen in week 1: 2,3 kilo
  • Afgevallen in week 2: 2,5 kilo
  • Afgevallen in week 3: 2,1 kilo
  • Totaal afgevallen: 6,9 kilo (!!!!!) 
Deze website gebruikt cookies functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.